Uitslagen NK PG300 05-11-2016

Hier de uitslagen van het Nederlands Kampioenschap Precisie Geweer op 5/11/2016

Uitslag NK PG300 Open

Uitslag NK PG300 Target Rifle

Bijgewerkt 07/11/2016 16:00 Indien zich fouten bevinden in de getoonde scores of rangschikking, gelieve dan contact met ons op te nemen middels het contact formulier.


Deze wedstrijd is door de KNSA in samenwerking met de SVPGSN georganiseerd. De wedstrijdleiding was in handen van de KNSA en enkele mensen van SVPGSN hebben assistentie verleend tijdens deze wedstrijd.

Afgezien van een leuke wedstrijd met verassende en voor de schutter vaak onverklaarbare uitslagen was er ook enige consternatie over het feit dat een schutter 2x in dezelfde klasse zou hebben geschoten. We menen aan dit incident toch wat uitleg te moeten geven want het kan nooit zo zijn dat wij schutters op wat voor manier dan ook voortrekken.

De situatie was als volgt:

De betreffende schutter begon zijn serie en constateerde na 15 schoten dat vanwege overdruk verschijnselen het niet verantwoord was om verder te schieten. De schutter heeft vervolgens gevraagd of hij in een volgende serie opnieuw mocht starten.

Nu is het zo dat in verschillende reglementen hierover van alles staat beschreven, maar om zeker te zijn dat er hierover een juiste beslissing wordt genomen heeft de baancommandant deze schutter naar de wedstrijdleiding van de KNSA verwezen. De wedstrijdleiding zag hierin geen probleem mede ook omdat in de regels bij de KNSA staat dat deze schutter na een wapenwissel weer op de proefkaart mag beginnen. Dit is niet mogelijk in het elektronische registratie systeem. Daarom is toegestaan om in een nieuwe serie te starten.

Ook heeft de wedstrijdleider van de KNSA nogmaals duidelijk gemaakt dat dit zijn beslissing is en dat hij hiervoor de verantwoordelijkheid draagt.

Dat deze schutter na dit gedoe alsnog op een grandioze manier wint is eigenlijk erg knap. Wij feliciteren deze schutter dan ook nogmaals met deze uitzonderlijke prestatie en hopen hiermee duidelijkheid te hebben geschapen omtrent dit incident.

Geplaatst in 2016-2017, PG300, Uitslagen, Wedstrijden.